pondělí 12. listopadu 2007

Duchovní stav Země k 11.11.2007

K tomu, aby mohlo být vůbec ještě uvažováno o záchraně lidsky duchovního druhu na Zemi, potažmo i veškerého ostatního života, živočišného i rostlinného, je potřebné, aby generace dětí, přicházející již v současné době na Zemi, dospěla ve znalosti plné zodpovědnosti, která vyplývá lidskému duchu z účinků Zákonů Stvoření.

 

Duchovní stav Země k 11.11.2007

 

Je tak potřebné, aby všude, na všech místech na Zemi, bylo vyučováno co nejdříve jednotné poznání Zákonů Stvoření, Zákonů, které ve své všeobsáhlosti a přirozenosti dávají také odpovědi na všechna dosavadní nezodpovězená proč.

Aby pak také mohla být vyučována generace nyní se rodící na Zemi, je přirozeně nutné, aby již nyní, z řad dospělých obyvatel Země, vystoupili všichni, kdo touží, aby zde na Zemi mohlo být Světlo poznání a vědění. Ze všech těchto ochotných a poctivých lidí musí se stát učící, kteří další generaci přivedou k rozšířenému vědomí poznání o Zákonech Stvoření.

Na všech stupních společenského rozvrstvení, v nejrozličnějším vzdělání, v nejrůznějším věku ve všech národech, duchovně ještě dřímou mnozí, kteří si přinesli do svého života vybavenost vést a učit druhé lidi k získání moudrých znalostí, z nichž nemůže celému lidstvu vzejít právě nic jiného než toužebně hledaný mír, spravedlnost a čisté nadšení žít společný tvořivý život.

Duchovní podstata člověka netouží přitom po ničem jiném než po těchto hodnotách. Dosud chybí však všeobecná společenská vůle upřednostnit této duchovní podstatě místo, které jí oprávněně náleží.

Smysl života člověka na Zemi je duchovního druhu! Teprve lidský duch spojený s pozemským tělem přinesl této Zemi naplnění důvodu, proč miliardy let vznikala. Dnes tolik známá evoluce všech organismů nepřinášela s sebou jiný cíl než přípravu veškerého života k tomu, aby v pravou chvíli směl vstoupit na tuto Zemi lidsky duchovní druh - vtělením do připraveného pozemského těla vývojovou cestou primátů.

Což je ještě něco snadnějšího k pochopení?

Proč se dosud tento důležitý zlomový krok ve vývoji života na Zemi nevyučuje, proč se o něm nehovoří jako o něčem zcela přirozeném a průzračně srozumitelném?

Každý učitel, každý kněz, měl by o tom hovořit ke svým žákům a posluchačům. Každý profesor měl by to přece nahlédnout jako něco, co učiní i jeho samotného pro sebe sama více pochopitelnějším.

Člověk je tvor duchovního druhu! Proč se stále plaše obchází něco tak jasného a srozumitelného? Vždyť o tom přece může hovořit každý z nás s druhými lidmi. Volně a svobodně má a také musí být nyní poznání postavení člověka ve Stvoření přivedeno do každodenního vědomí lidské společnosti.

Protože teprve s tímto poznáním bude moci společnost i všichni jednotlivci přijmout i zodpovědnost, která z tohoto poznání každému z nás plyne.

Zodpovědnost za naše veškeré jednání, myšlení i cítění. Není jiné cesty k obrodě společnosti lidí na Zemi. Stav, jenž nyní na Zemi panuje, to vše jen dokazuje.

Rozvraty ve všech hodnotách, stržení vznešených ideálů, krátkozraké jednání většiny - myšlenky na válečné tažení vůči všem, kteří jsou jiného vyznání či smýšlení, to je výsledek dnešní exaktně materialistické společnosti.

Bez znovunalezení znalosti smyslu života, bez vědění o zákonitostech, pracujících až do těch nejmenších nitek v běhu světa, bude nemožné zanechat následujícím generacím planetu Zemi jako obyvatelnou.

Nyní je ještě možné vše změnit k lepšímu. Tato změna však vyžaduje posun dále u každého z nás! Nezískáme-li nyní vědění, které bychom předali dál jako základ dalším generacím z duchovního hlediska, ztratí Země zcela důvod nést na sobě život.

Stávající duchovní stav lidí na Zemi, žel, všechno dění k tomuto krizovému bodu jen přibližuje. Copak nám to nestojí za to, tento směr změnit? Musí se opravdu v následujících letech zhroutit veškerý společenský život na Zemi do stavu, kdy otázka přežití ze dne na den bude nejpalčivější otázkou člověka v jeho každodenním zoufalém boji?

redakce ao-institutu

Duchovní stav země k 11.11.2007

 

 

 

www.ao-institut.cz

 

 

 

4 komentáře:

  1. Musím říci, že více, než stav lidstva, mne děsí takového články. Pokud se lidé mají probudit, stane se to v pravý čas. Takový budíček patrně zaspí a pokud by i došlo k probuzení, bylo by to nehezké a kalné ráno.
    Nehledě na to, že rozklad je nigredo, je nezbytný a má svoji dynamiku. Například probíhá v temnu.
    Takovéto výzvy nic neřeší, jen posilují ego jejich autorů...

    OdpovědětVymazat
  2. Musíme být aktivní, nejsme na tom tak dobře abychom cekaly na pravý čas.
    Je třeba každého prozářeného člověka.
    Jsme stále v tak velké iluzi…

    OdpovědětVymazat