pondělí 12. února 2007

ne základnám

!

$$OBR193495$$

 

46 komentářů:

  1. Jen trapna bolsevicka agenda, dete do prdele :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Být v Praze tak tam taky půjdu...

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si myslim, ze ANO americke radarove zakladne...

    OdpovědětVymazat
  4. to IKO: A proc myslis ze tak myslis?

    OdpovědětVymazat
  5. Protoze nemuzes zustat bezbranny a sam se ve svete soucasnych zbrani neubranis. Navic, tusim, jsme take s amiky nácí spojenci, a pokud Ti neco rika slovo loajalita, tak to mozna i pochopis.

    Ale Ty jsi taky nevysvetlil, ze \"proc myslis, ze tak myslis\"?

    OdpovědětVymazat
  6. * Základna nemá za úkol chránit vzdušný prostor České republiky, ale výlučně prostor Spojených států amerických. Viz http://www.blisty.cz/2006/8/3/art29593.html.
    * Nejedná se o základnu NATO, ale pouze americkou základnu. Česká republika nemá žádnou povinnost tuto základnu umístit na svém území.
    * Čechy se stanou územím, na které by byl veden první úder.
    * Česká republika ztratí kontrolu nad částí svého území, kam nebude českým civilistům ani vojákům povolen vstup. Na ČR bude rozmístěno několik set, ale možná i tisíc cizích vojáků.
    * Na základně budou zaměstnáni pouze američtí občané.
    * Umístěním základny markantně vzrostou bezpečnostní rizika našeho státu (terorismus) a bude třeba desítek až stovek milionů korun na jejich pokrytí. Zvýší se i ekologická zátěž prostorů kolem základen.
    * Jak vyplývá ze zkušeností cizích států, může dojít k závažnému zvýšení kriminality v okolí základen. Jedná se především o nedbalostní a násilnou trestnou činnost páchanou vojáky cizího státu, kteří nebudou podléhat české jurisdikci. (Viz uvedené příklady.


    http://www.youtube.com/watch?v=2jipXKSoGj4

    OdpovědětVymazat
  7. Protoze prinasis notoricky zname argumenty, odpovim ti take jenom odkazem: http://neviditelnypes.zpravy.cz/samanovo-doupe-proc-rici-ano-americkemu-radaru-fq7-/p_doupe.asp?c=A070124_222917_p_doupe_wag

    Zel ted nemam moznost se podivat na to video, takze nevim presne co mas na mysli \"zabijenim vlastnich lidi\", ale pochybuji, ze to Americane delaji: byl by to prilis velky poprask.

    OdpovědětVymazat
  8. Kolem radarů se dějí divné věci, rodí se postižené děti, páry se stávají neplodnými a umírají lidé ...
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=5639

    OdpovědětVymazat
  9. Zabudol si podotknut, ze sa jedna o RUSKE radary, naviac spred 15-20 rokov. A nezabudaj ze Rusko a Azerbajdžan sú trochu iná liga u hľadiska správania sa k svojim občanom ako Amerika a Česko.

    OdpovědětVymazat
  10. Princip radaru je stejný jak u Ruských tak Amerických, vysílání radiových vln a přijímání zpětných odrazů. Čím větší výkon, tím větší dosah. Při tak obrovském výkonu, jaký se dá u této obludy očekávat by to na lidi v okolních vsích mít vliv nemělo jen proto, protože by nebyli v přímém směru vysílaných vln, tedy předpokládám a doufám. Jenomže podle mě by ani jediná srna v Brdech neměla trpět kvůli nějakýmu radaru. Takže ať si to postaví u sebe doma.

    OdpovědětVymazat
  11. Aj PRINCIP auta je rovnaky aj u Trabantu aj u Mercedesu. A predsa vysledok nie je rovnaky...

    Keby dopadla co len jedna raketa, proti ktorym je ten radar, trpela by nielen srna, ale aj tisice ludi. Ale predpokladam, ze ti ta az tak nezaujimaju...:-(

    OdpovědětVymazat
  12. Šedesát let nám mohly rakety na hlavu padnout, teď nás má spasit radar? Jinak co se techniky týče, nevíš o čem mluvíš. Je to prostě tak, že když chceš aby jakékoliv auto jelo přez 300 km/h musíš se postarat o dostatečný výkon. Zamýšlený radar musí mít okamžitý pulzní výkon v řádu stovek megawatt, přestože třeba na celou základnu stačí třeba jeden megawatt příkonu. Paprsek je totiž koncentrován do krátkých intenzivních pulzů v trvání nanosekund, aby mohl udržet na co největší vzdálenost dostatečnou intenzitu, musí být také vyzářen v co nejmenším úhlu rozptylu, tudíž si podrží pořádný výkon i ve velké vzdálenosti od antény. Samozřejmě,že se jedná o špičkovou elektroniku. Počítej s tím,že dost možná, kdybys si šel neškodný a užitečný radárek prohlídnout z protějšího kopce ve vzdálenosti třeba pětset metrů, dostal bys možná takovou ťafku, po níž bys už leda mohl pátrat v paměti po znění bard v tibetské knize mrtvých.

    OdpovědětVymazat
  13. Nemyslim, ze v neznalosti technickych detailov je medzi nami podstatny rozdiel:-)
    Tato debeta je tu asi na podobnej urovni, ako keby sme sa bavili co je potrebne na dosiahnutie pristatia na Marse. Je to FURA DETAILOV, na ktorych zalezi... a tak je to aj s tym radarom.

    Je tam vobec vo vzdialenosti 500 metrov nejaky kopec, na ktorom by si mohol dostat tafku? Pokial vobec je, tak tam asi bude zakazany pristup... Pod akým uhlom bude onen \"paprsek\" vysielaný? Aky je skutocny rozptyl? Je dostatocny na to, aby ohrozil ludi okolo? V prvom rade by musel byt ohrozeny personal: to chces povedat, ze Amici si svojich VLASTNYCH -- vysokokvalifikovanych -- ludi kludne usmazia, len preto, aby naviedli iranske rakety na CR?

    OdpovědětVymazat
  14. Vies velmi dobre, ze 60 rokov existoval nuklearny pat; a nech hocico hovoria dnes na komunistov, nespominam si ani na jedneho, ktory by sa tesil na 72 panien v rajin natolko, ze by bol ochotny stisnut cervene tlacitko. Co sa vsak neda povedat o ajatollahoch...

    OdpovědětVymazat
  15. Neusmaží, pod svícnem je tma, ale to je jedno,protiraketová obrana je nám prezentována jako systém proti Íránu, jenomže ono to bude spíš tak,že tak složitý a dlouhodobě plánovaný komplex není rozhodně utvářen jen proti zemím jako je Irán, to je jen mediální šum. Aby měl systém smysl, musí být komplexní, musí být použitelný za rok proti Iránským raketám stejně jako za deset let třeba proti Ruským, tvrzení, že na to není dostatek antiraket je zřejmě další dezinformace, nejen, že je možné mít v záloze dostatek mobilních systémů pro případ krize, ale hlavně balistické rakety je mnohem efektivnější sestřelit z vesmíru,odpadá pak zbytečné nahánění ze země.O tom co krouží na oběžné dráze nevíme nic,jen plkáme o třicet let staré technice,ostatně soudruzi z Číny nedávno předvedli jak snadné je sestřelit satelit. Suma sumárum, můj názor pramení z vnitřního odporu k manipulaci s lidmi, veřejným míněním, k zbrojení a vyvolávání dalších konfliktů. To že Američané dezinformují bez skrupulí dokládá například jejich vytrvalé bagatelizování použití střeliva s jádrem z ochuzeného uranu. Bombardovali s tím v Srbsku, Afghanistanu i Iráku. Delší vystavení radioaktivitě uranu je nepochybně nebezpečné, zejména je li vdechnuta část, která se z munice odpaří při zásahu. Snad je možné pochopit užití této munice proti Husajnovým tankům kdesi v poušti, ale proč proti Srbům, kteří by dnešní ideologickou optikou byli považováni snad za bojovníky proti terorismu?, Miloševič si to jen špatně načasoval.

    OdpovědětVymazat
  16. Ak je ta zakladna ozaj tak siroko koncipovana, tak to je skor jej prednost ako nedostatok: nevies, kto bude tvojim nepriatelom zajtra -- to je podstatou politiky -- ale pripraveny byt musis, inac sa ti moze stat, ze uz -- ako otrok -- nikdy nebudes mat prilezitost sa pripravovat na obranu...

    Manipulacia nie je vysadou americanou, manipuluju vsetci: aj zeleni, aj ti, od ktorych si preberal svoje argumenty.

    Tvoj intenzivny antiamerikanizmus vysvetluje to, ze mas pravdepodobne velmi blizko k byvalej Juhoslavii, a tak ich nemas rad, prave tak, ako ja nemam rad Rusov. Lenze taketo averzie nie su argumenty...

    OdpovědětVymazat
  17. Ne není to jen v tom,že bych neměl mít rád Američany a k Jugoslávcům zase tak blízko nemám, spíše mi osud Srbska připadá jako ironie. Nemam rád imperialismus a nemíním tím ten ve smyslu komunistické propagandy. Impéria všeho druhu, megalomanství a chuť po moci, to mi připadá jako prokletí lidstva. Nemůžou za to jen Američani, ale k čemu vlastně jsou všechny tyhle přípravy, KDO se připravuje, K ČEMU? A PROČ? Jistě jsou Američané ze všech impérií nejspolehlivější spojenec, jestli se tak dá nazývat vztah vazalství vůči impériu, ale PODSTATĚ to asi příliš neprospívá stejně...

    OdpovědětVymazat
  18. Mozes mat nechut k imperiam, ale je to platne asi tolko, ako keby si mal nechut k Slnku: proste svet tak funguje, dochovane dejiny to potvrdzuju. A ked si porovnam s alternativami (napr. prave muslimska, alebo komunisticka alebo cinska) tak mi to stale vychadza, ze s Americanmi je to o mnoho radov lepsie ako s ostatnymi. Americania Ti aspon daju zit a nebuzeruju ta blbostami. Dokonca si mozes protestovat, podobne, ako to robis ty.
    A ze k comu su pripravy? Este raz Ti opakujem: v politike sa vcerajsi spojenec kludne moze stat tvojim nepriatelom (vid napr. prave ten Iran, kde sa sachov rezim zamenil za rezim mullov, a nahle za jednu noc \"vsetko bolo inak\". Rimania boli mudri, a tvrdili, ze ked chces mier pripravuj vojnu. inymi slovami, ked uz dojde na vojnu je pozde: musis byt v takej situacii, aby sa ta nepriatel NEOPOVAZIL vojensky napadnut. Nech je to ktokolvek. Vtedy mas nadej, ze este trochu prezijes... Aj ked z pohladu vecnosti je to aj tak len chvilka.

    OdpovědětVymazat
  19. Závidím ti jak máš ve všem jasno. Dějepis máš taky v malíčku. Já být tebou tak se tady nebudu ani zahazovat diskutovat s takovými negramoty, který mají takový přihlouplý názor, že z nás Američani vybudováním svojí základny vytvoří prvotní cíl svého potencionálního nepřítele /nezbytně ne však našeho/ a v zájmu svých národních zájmů nás tak obětují v případném konfliktu za cenu uchránění svého území, při zachování úrovně vlastních přijatelných ztrát. Víš jak to těm 70ti% občanů asi vrtá hlavou? Jak se kvůli tomu trápí. Ty jsi šťastný, máš jasno, dáš si kávu a možná ještě trochu přežiješ, abys ji stihl dopít.

    OdpovědětVymazat
  20. Hovori z Teba pycha: aj ked si negramota, diskutujes o otazkach, o ktorych nielenze ty nemas informacie, ale ani omnoho rozumnejsi od Teba; za starych cias taki boli skromne ticho...teraz vsak svoju neznalost vytrubuju do sveta...

    V podstate si svoje argumenty zredukoval naozaj na ten najzakladnejsi: na zbabelost. Divim sa ze nenavrhujes, aby sme sa rovno vzdali -- dufam ze uz mas pripraveny habit, v ktorom budes chodit do mesity... Alebo si myslis, ze najlepsie sa bojuje, ked je uz krajina obsadena? Ubezpecujem Ta: je to romanticke, ale neucinne.

    Mimochodom, je uplne jasne, ze si nikdy nebol na vojne; ja som bol, a keby sa nieco zomlelo, pravdepodobne by som musel velit druzstvu alebo cate. A musim Ti povedat, ze som nie raz rozmyslal, ako by som riesil situaciu, keby som mal poslat 2-3 chlapcov na istu smrt, aby som zachranil ostatnych. Stale mi vychadzalo, ze by som sa mal zastrelit, este predtym, ako by na to doslo. Poviem Ti uprimne, tiez to zavana zbabelostou, ale doteraz neviem lepsie riesenie. AKo by si riesil takuto situaciu Ty?


    OdpovědětVymazat
  21. Tvoje psychologické dedukce jsou bohužel zcela mylné. Zato já bych se nedivil, že máš pod polštářem schovanej samopal \"vypůjčenej\" z muničáku z doby, kdy si měl to štěstí hrát si ještě na vojáčky. Kdybys byl totiž v opravdové válce, tak by se ti nejspíš v tom zeleným záložáckým mozku konečně rozsvítilo a přišel bys na jiný myšlenky. Podle tvých součastných myšlenkových pochodů usuzuji, že máš v hlavě hroznej galimatiáš a taky strach z muslimů ti asi moc nepřidá. Já bych to vyřešil tak, že bych se do té akce poslal být tebou sám a kdybys náhodou přežil, tak by ses mohl pak zastřelit a už by ses nemusel dál trápit.

    OdpovědětVymazat
  22. to Ladys: ty pre zmenu ocividne nechapes, v akom svete zijes. A tento blazeny-hlupucky pocit mas preto, ze -- zatial -- nas chrania Americanie a NATO. Nechci sa dozit dna, ked toto zmizne: tvoje teple bydlo a lezerne pilenie vetvy pod sebou velmi rychlo a razantne skonci.
    Otazku si zodpovedala hlupo: je to sice riesenie, ale pravdepodobnym vysledkom by bolo, ze by padli vsetci vojaci... ak by len nemali take stastie, ze by sa medzi nimi nasiel taky velitelsky typ, ktory by sa mojou otazkou nezatazoval a tych 2-3 vojacikov by obetoval.

    Rozmyslas hlupo a povrchne; ale netrap sa s tym, aj to je dar Boží...

    OdpovědětVymazat
  23. Víš tak nějak si myslím, že když už jsme v té EU, tak bychom měli mít svoji bezpečnostní politiku v rámci tohoto společenství, protože ta by nejlépe odrážela naše národní zájmy. Zájmy EU i v hospodářských, geopolitických, kulturních i jiných oblastech jsou poněkud odlišné od Amerických a Američané například nepotřebují silné Euro a jak je patrné v jednáních o základnách, nepotřebují slyšet ani názor ostatních členů NATO v této věci. Vůbec jim je EU trnem v oku. Z toho vyplývá, že jsou to arogantní parchanti / tím nemyslím Americký lid /, kteří mají úplně jiné zájmy, než bránit nějakou Českou Republiku či dokonce EU. Proto jaksi nechápu tvoje bláboly o teploučku za který můžu děkovat v současné době Amíkům. Samozřejmě, že jsem vděčný Američanům, že díky jejich tlaku jsme se dostali v minulosti ze sféry vlivu Bolševika, ale byl to jaksi vedlejší produkt jejich tehdejší mocenské politiky a studené války, kterou bezesporu vyhrály. Ovšem to neznamená, že jim musíme nyní, když jsme členy EU a máme takové spojence jako je GB, Německo, Francii a další země lézt do pr..., jenom abychom dál posilovaly jejich dnešní unipolární mocenské choutky. Na co je tedy EU a NATO, když si chtějí Amíci ve všem rozhodovat sami? Budeš věčným vazalem a řítíš se do toho přímo po hlavě a tomu říkáš hrdinství. A vůbec operuješ se slovy jako je zbabělec atd. a co děláš ty, pro to abychom alespoň jednou v historii naší země byli nezávislí, i když pravda, v rámci většího uskupení, což je právě ta EU do které jsme s tímto vědomím vstoupili. My jsme si totiž už vybrali partnera pro život a proto není v našem národním zájmu tuto životní vazbu štěpit. Pořád se tady povyšuješ a snažíš se přisuzovat si nějaké nadlidské Boží vědomosti, ale argumenty k věci jsem od tebe neslyšel žádné. Jsi typický příklad čecháčka, který pořád čeká, že nás někdo spasí / v Tvém případě nyní Američani /. Pokud se budeme takto chovat v EU, staneme se jejím ostudným členem a nikdo nás už nebude brát vážně.A co se týká toho Tvého panického strachu, třeba z Iránu, tak věř mi, že v současnosti, kdyby jen jedna jediná raketa čirou náhodou zabloudila na území EU / řekněme třeba na úzamí GB /, tak je Angláni, či Frantíci / i samostatně / vymažou ze světa během několika minut, takový mají totiž vojenský arzenál. Nikdy si to Irán z tohoto důvodu netroufne, a proto je jasné, že Americké základny jsou namířené do budoucna proti Rusku a případně Číně. Ruská a Čínská reakce na základny je proto všeobecně známa. Jestli si myslíš, že roztočení spirály zbrojení je zrovna nejšťastnější, co může tuto Zemi potkat je samozřejmě Tvůj názor, ale můj názor je ten, že to zvýší riziko celosvětového konfliktu. Takže ještě hodně studuj a čti a až budeš příště obhajovat nějaké své názory, tak přijď s nějakými názory podloženými rozumnými fakty a argumenty. Jinak zase sklouzneš do emocionální roviny kritiky svého oponenta, a to by tahle diskuze ovšem neměla žádný smysl, což na úrovni nás dvou asi nyní už ani nemá, avšak pro ostatní čtenáře je možná alespoň nepatrným přínosem.

    OdpovědětVymazat
  24. Moj milý, kým sa Europa rozkýve (t.j. rozhodne) my uz budeme davno v laskavom naruci nejakej novej totality. A keby sa aj rozhodla (podotykam, ze sa nebavime o tom, aby rozhodla o dlzke bananov, ale o bezpecnostnych otazkach), neviem, o aku armadu by sa mohla opriet, pretoze ziadnu nema. A tu nevydupe zo dna na den, a naviac, pri sucasnosm pomalom ekonomickom rozvoji a velkych socialnych vydavkoch ju ani nevie zaplatit. Takze moze nanajvys slusne POPROSIT pripadneho agresora, pripadne, ako to bolo za cias Mnichova poradit nam, aby sme nerobili problemy.

    Vedlajsi produck? Vynimocne s Tebou suhlasim, a tazko mozes ocakavat viac. Ako povedal Disraeli, “Anglia nema priatelov ani nepriatelov, Anglia ma len svoje zaujmy”. Toto je najmudrejsia veta, co som pocul o politike, a je hlboko pravdiva. Plati aj pre Americanov – ale aj pre nas.

    Nezávislý? Pokiaľ nemáš postarané o obranu, t.j. spojencov tak o akej nezávislosti hovoríš? A dokonca, ani to nie vzdy pomaha, vid. Mnichov.

    Prosím Ťa koho už môžu Anglání či Frantíci vymazať zo Zeme?Svojimi troma a-bombami? Kedy naposledy uspesne zabojovali? Snad na Falklandoch, aj to s podporou Americanov. A Frantici?J))) Ti od cias Napoleona prehrali kazdu vojnu. Europa by nikoho nevymazala, dokonca by sa nedokazala ani dohodnut, ze koho vlastne treba vymazat. Pozri sa ako sa hanebne nevedeli dohodnut v pripade Danska s karikaturami. Alebo Kosovo. Alebo cokolvek ine… vedia vydavat len direktivy tykajuce sa veci, ktore by nemali riesit.


    Taktiez neviem, o akom roztoceni zbrojnej spiraly hovoris, ked ta sa nikdy ani nezastavila, a ani sa len tak skoro nezastavi. To by museli byt na svete vsetci ludia rovnaki, a nesmel by existovat ani jeden clovek, ktory by budil strach. No, na to si este pockame.

    Kuzelne je Tvoje zaverecne poucovanie: s emocionalnou kritikou si prisiel Ty, ja som Ti len odpovedal. Bud kludny, ze prestudovane toho mam dost, ale nie Marxa a Engelsa, ako Ty, ani ostatnych lavicovych prorokov. Vlastne trochu hej… lebo som muselJ Ale hlavne: nedivam sa na veci emocionalne, a antiamerikanisticky (pardon, zabudol som, ze americky LUD milujes, akurat neviem, co je to ten lud…J ) ake sa divam na realitu aka je: nie som z nej nadseny, ale to je tak vsetko, co sa s nou da robit.

    OdpovědětVymazat
  25. Este maly dodatok:
    Svet je hodne nebezpecne (aj nezdrave, ale to je ina debata)miesto k zivotu. Nemozes vychadzat zo svojich predstav, ako \"by mal fungovat\", jedine co mozes urobit je prisposobit sa. Ked to nebudes robit, skoncis ako Iran pred 20 rokmi, ze ho slabsi Irak kludne napadol, a Iranci museli posielat 14 rocne deti na odminovanie... Je to heroicke, ale nie velmi ucinne. A hlavne: kto u nas pojde vyberat miny vlastnym telom. Takze: prevencia, prevencia a spajat sa tymi, co vedia aj nieco urobit...a nie s imptentmi.

    OdpovědětVymazat
  26. Takže realita Ti velí přizpůsobit se /nestranný čtenáři rozuměj/- vlézt do pr..le zrovna nejsilnější mocnosti a čekat, že nás možná ochrání před tím co možná sama rozpoutá. Z nějakého důvodu věříš právě Američanům,že se na nás jako všichni v minulosti nevybodnou. Je to naprostá naivita a nesmysl, zrovna jako to, že jsem četl zrovna ty dva pány, které uvádíš. Tvrdíš věci, o kterých nic nevíš a někdy ani nemůžeš vědět, a pokud vůbec v argumentaci použiješ nějaká historická fakta, tak jsou to jenom věci, které se ti hodí do krámu. Tomu se říká demagogie. Samozřejmě, že vím, že v naší společnosti je pár exemplářů, kteří se řídí touto doktrínou touhy po návštěvě největšího análního otvoru. Zrovna jeden z nich je můj bývalý kamarád. Neberu mu jeho názory a nesnažím se mu je ani vyvracet protože to nemá smysl. Nepochopil právě jako ty ani základní věc, že nebezpečí hrozící od těch takzvaných darebáckých států dneska neexistuje a je to jenom zástěrka pro to aby se Amíci roztáhli po celém světě. Proti tomu, že dá někdo bombu do metra ti žádná základna stejně nepomůže a když ji tam tu bombu někdo dá, tak nejspíš právě kvůli tomu, že tu nechce tu základnu. A až to nebezpečí balistických raket do budoucna vznikne, tak si EU tu kolektivní obranu vybuduje. Ty tomu nevěříš, nemá cenu tě přesvědčovat, ale v tom případě by ses měl raději odstěhovat do USA. Vlastně pardon, Ty ses rozhodl v souladu s naší servilní vládou, aby se Američani nastěhovali sem k nám. Uzavřu tímto naši debatu, protože jeden druhého stejně nepřesvědčíme a je to pouze ztráta času.

    OdpovědětVymazat
  27. Samozrejme, ze uzavries debatu, pretoze okrem argumentov „ad hominem“ nemas ziadne argumenty. Este minule si sa kasal, ze Anglicania a Frantici vymazu kohokolvek, kto ….. Ked som Ti na to odpovedal, vyuzil si – jako by to asi povedal Tvoj oblubenec Chirac – prilezitost mlcat.:-) Vycitas mi, ze uvadzam historicke fakty, ktore mi vyhovuju. No iste – na Tebe je, aby si uviedol historicke fakty, ktore mi nevyhovuju. Ale to radsej ani nerobis…lebo neviem, jako by si zdovodnil svoju bezhranicnu doveru v Anglicanov a Frantikov; alebo možno ziadne nepoznas, pretoze politiku prezivas emocionalne a citovo, a potom fakty su len na obtiaz.

    Pravdou je, ze ani ja neviem, ze keby slo do tuheho, ci by sa Amici na nas vybodli. Ale kedze v politike nejde o sympatie, ale o zaujmy, snazil by som sa aby mali ZAUJEM na tom nas chranit. Ze ty to nazyvas analnymi vyrazmi, to je len tvoj neurvaly slovnik, prejav nevzdelanosti a zatvaranie oci před realitou; mne je to jasne, ze kde ja nieco CHCEM, musim aj PONUKAT. „Zadarmo“ nas chranil len Sovietsky svaz, zial prilis dlho, a prilis draho nas to vyslo. Myslim, ze ani Ty by si zadarmo nic nerozdaval z toho, co zarobis.

    Nebezpecie od darebackych statov hrozi, aj kde možno nie dnes – pretoze zatial su slabe. Kym sa boja, dovtedy je fajn… sediet takto v zavetri. Zatial ich drzia na uzde prave Amici: vsimni sa, jako stiahli chvosty arabski dikatori potom, jako videli, ze Amici prisli do Iraku napriek unisono revu, ze sa im to nepodari.

    Nemam v umysle sa nikam stahovat. Som tu, a mam plne pravo -- rovnako jako Ty—presadzovat svoje zaujmy. A starat sa, aby napriek lahkomyselnym naivkam, som tu v pohode zil. Taki jako Ty ste v takomto pripade ciernymi pasaziermi, ktori sa „veziete zadarmo“, a nielen sa veziete, ale dokonca vykrikujete a myslite si, ze Dopravny podnik by sa mal riadit vasimi naivnymi predstavami.:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Nemusíš se nikam stahovat můžeš tady ty své bláboly prosazovat dál, čekal jsem nakonec takovou reakci od tebe, musíš mít totiž vždycky poslední slovo. Můžu ti na to říci jenom jedno jediný. Napsal jsem Ti, že respektuji Tvůj názor a že s ním nesouhlasím. Z debaty neodcházím, že bych neměl argumenty ti vyvrátit tvé myšlenkové konstrukce, ale protože mě to už unavuje číst tady tvé dokola opakující se výlevy, jak je svět nebezpečný atd....a reagovat na ně mě už taky nebaví. Třeba víš kolik Frantíci mají atomových hlavic a nosičů? Víš prdlačku a co si mi odpověděl, přečti si to po sobě, to mají být ty tvé argumenty, ty si jenom myslíš že odpovídáš, máš to celé ve své hlavě pomotaný a to už jsem ti řekl při mém tuším druhém příspěvku. Moje chyba, že jsem se nechal vtáhnout do této diskuze. Ty totiž nechceš diskutovat ty se chceš slyšet. Měj se fajn, časem ti to všechno možná dojde.

    OdpovědětVymazat
  29. Proste neunesies, ze si niekto trufa Ti oponovat; ak to, či si tu popisal nazyvas vyargumentovanou diskusiou, tak je ozaj lepsie, ked budes vyrvavat na manifestaciach, a netlacit sa do diskusie. Maj sa a prajem ti pozitok z jazdy nacierno...
    A este malickost: najprv sa podivaj na nick toho s kym diskutujes. Pretoze to presne ukazuje aky si hluchy voci partnerom...

    OdpovědětVymazat
  30. O jaké mojí jízdě načerno to mluvíš, ty z Amíkama jedeš na bílo nebo jak? O jakých manifestacích mluvíš, na žádné nechodím. Co já myslím pod pojmem Americký lid, Všechny Američany bez současné vládnoucí administrativy. Přiznáváš, že nevíš zda-li by se na nás nakonec Američani nevybodli a přitom stejně trváš na tom, aby to byli právě oni na kterých bude stavěna naše bezpečnost. Na rozdíl od mého názoru, který počítá s naší integrací do společné Evropské bezpečnostní politiky do budoucna třeba i s Ruskou federací. Protože v tom je jistota, když se chráníš sám i když v rámci evropského seskupení mnoha států, než spoléhat na státy, které leží na druhé straně Zeměkoule a jejichž rozhodnutí v budoucnu nemusí kopírovat naše národní zájmy. Mimochodem už sis zjistil kolik mají Frantíci i Angláni atomovek? K těm historickým faktům. Ano Američani nás osvobodili, ale současně nás v Jaltě prodali Rusákům. A v 68mém? Ale nebudu demagog jako Ty,prostě nebyla šance nám tenkrát pomoci.Co to píšeš za kraviny, že stáhli arabsští diktátoři chvosty z toho, že Amíci vlítli do Iráku. Nestáhli vůbec nic, rozhořel se akorát terorismus, protože Amíky už nemá k vůli jejich přihlouplý zahraniční politice vůbec nikdo rád i když na ně v normálním válečném konfliktu samozřejmě nikdo nemá. Koukám , že patříš k té skupině lidí co si myslí, že když se všichni arabáci vybombardují bude pokoj, ale nebude. Protože jsou rozlezlí po celém světě a budou pak hrozně nasraný a nebudou dělat nic jiného než bombičky pro naše dětičky. Pořád mě nálepkuješ, že jsem naivka, nevoják, s tou výzvou k manifestování bych řekl i anarchista atd. Můžu Ti o sobě říci jenom to že jsem v životě nikomu nelez do pr..., nebyl jsem v KSČ ani v lidových milicích, když tady byli komančové, tak jsem si chodil na Americkou ambasádu pro tiskoviny a tleskal jsem Americe, aktivně jsem se zapojil do procesu změny režimu a volím pouze pravicové pol. strany. Mám tolik peněz, že když se zítra rozhodnu, můžu bydlet hned třeba na Bali. Divíš se tomu, nezapadám ti nějak do tvého šuplíčku? A ještě k tomu nickname- důležitý je obsah, ale kdybys tam napsal Franta, tak bych tam určitě nenapsal sranda.

    OdpovědětVymazat
  31. J) Urobil si mi svojim “vyargumentovaným” príspevkom dobru naladuJ). Asi stvrtina tvojich “argumentov” je o tom, aký si pašák. Taoisti vraj hovoria, ze kto vie, ten nehovori, a kto hovori, ten zas nevie. Ja si myslim, ze podobne je to aj s bohatstvom: kto ho ma, nepotrebuje sa chvalit, chvalia sa len chudaci. Ani s tym ze si chodil na ambasadu pre tiskoviny na mna nerobis dojem, lebo to len ukazuje, ze nie si spokojny z principu, nie kvoli argumentum.
    Ciastocne by sa z Tvojho prispevku dalo bavit o tom, ze na koho mozno stavat. Samozrejme, aj v tejto veci si cital vyberovo, pochopil si “A”, t.j. ze si nie som isty, ze by sa za nas amici postavili, ale pre istotu si nepochopil “B”, t.j. ze musia mat zaujem na tom, aby nas ochranili. Nikto nebude obetovat zivoty a peniaze len pre nase modre oci. Tak si skus premysliet este tu druhu polovicu vety. Jedine, co by som este mohol akceptovat, ze su skutocne daleko; samozrejme, to nie je pre nich principialny problem, ale je to pre nich neunosne drahe, takze blizsi spojenec by bol lepsi. Lenze odkial vyhrabat akcieschopneho spojenca?
    Este sa doteraz smejem ako si sa rozvasnil v minulom prispevku: “Angláni, či Frantíci / i samostatně / vymažou ze světa během několika minut”. Buď kľudný, na to sú príliš impotentní (myslím VOJENSKY) a este sa dlho nezmozu na nic. A že kolko maju atomoviek? Prehrab si internet – maju trosicku viac, ako Korea, ale nie ovelaJ). A hlavne: ani nechcu – chcu len hadzat amikom polena pod nohy. Frantici viac, Anglicania trochu menej. No a zapojenie ruskej federacie: tak sa Rusom podari nakoniec zvratit vysledok studenej vojny v svoj prospech. V zapadnej Europe na tom pilne pracuju, napr. bývaly nemecký kancelár momentálne za tučný bakšiš v Gazprome alebo kde v pekle… Proste si naivný, a je možné, že sa ešte dožiješ, že budeš znova chodiť na americkú ambasádu pre tiskoviny

    Prekvapil si ma ze si nepochopil ciernu jazdu; urcite si predstavujes tiez, ze televizory astu na stromoch…Nie je to Pravda! Ani televizor nerastie na strome, ani Tvoja bezpečnosť nevznika sama od seba. Na tom musia makat (a platit to) mnohi dalsi, a najviac prave amici, na ktorych nevies najst nic dobreho. Vlastne pardon, americký “lud” milujes… ja zas milujem ovocie, ale nie jablka, hrusky, banany, slivky…. Opajas sa prazdnymi slovami a frazami a myslis si, ze si ktovieaky myslitel….J

    OdpovědětVymazat
  32. Bla ,bla,bla.... a pořád dokolečka. Že ty ses byl podívat na nějaký ten radar z hodně velké blízkosti a z té strany co je ta parabola se zářičem. Proto mě ani tentokrát nepřekvapuje, že i tento tvůj příspěvek nemá hlavu ani patu, ostatně jako vždy. Zajímavý je také i tvůj názor o mých představách kde rostou televizory a o tvé lásce k ovoci. Děkuji za to, zase jsem se mohl zasmát já. Řekl bych, že ti zůstaly ještě nějaké zbytky inteligence umožňující ti napsat, i když zřídka kdy, osamocenou větu, která vypadá, jako že by mohla mít nějaký smysl. Ovšem orientovat se v takovém množství faktů co tě obklopují a plně pohlcují, pospojovat a vyhodnotit všechny ty události a souvislosti, to je bohužel již nad tvé možnosti a schopnosti. A se zvyšujícím se stářím to už nebude u tebe o moc lepší. Jsem zvědavý, zda-li tady bude s tebou ještě někdo \"diskutovat\". Rád bych se bavil dál, ovšem již jako pasivní čtenář, protože teď nebudu mít několik desetiletí čas, právě si totiž pospíchám zajistit přízeň Američanů, abych si to \"všechno\" zasloužil. A abych nezapomněl, jestli si chceš dál masírovat hlavu začni číst Britské listy. Vřele Ti pak doporučuji nějaké prášky na zklidnění, protože by to mohl být tvůj konec. S pozdravem. Ladys.

    OdpovědětVymazat

  33. Povedal by som, ze si sa poriadne rozculil:-) Stari Greci hovorili: Zeus, ked kricis, nemas pravdu. Mal by si si to vziat k srdcu:-) Podla rozculeneho tonu tipujem, ze som trafil pravdu aj co sa tyka bohatstva, aj co sa tyka televizorov:-) Takze Ta este trochu necham podusit vo vlastnej stave, a namiesto novych argumentov si este raz premysli celu debatu… Tesim sa, co zase vyprsknes najblizsie…:-)

    OdpovědětVymazat
  34. Pane IKO, přestože jsem již vyjádřil vše, co si myslím o té základně, která se na nás chystá, rozhodl jsem se ještě jednou zapojit do této \"diskuze\". Tvrdíte, že nejlepší možnost pro nás je spoléhat na silného spojence a činit se pro něj důležitým, aby měl důvod nás bránit. Historie však ukázala mnohdy, že sázka na mocnější kamarády nemusí být vždy to pravé ořechové. Navíc, na jedné straně je to, že máte mnoho papírových slibů o ochraně ze strany \"bratrského\" impéria, na straně druhé se tímto vzdáváte velké části svobody a stáváte se společníkem pro všechna další vojenská dobrodružství, která kdosi schválí v bílém domě a o čem my se dozvíme až když bude rozhodnuto. Zastávám názor těch, kteří tvrdí, že je lepší je být pokud možno svobodný, byť třeba s rizikem, než jen figurkou kohosi jiného. Ne že by o tom rozhodl jen ten jediný radar, ale domnívám se, že přítomnost cizí základny pro cizí účel je v tomto směru významným mezníkem. Zkuste taky pochopit, že toto zařízení není obranné, jak je nám stále vnucováno. Tento radar je částí systému, který má bránit útoku raket, to je pravda. Ale budou tyto rakety nebezpečné proto, že najednou, ačkoliv je to více než nepravděpodobné, napadne jen tak kohosi třeba v Íránu a získá souhlas vládní kliky k tomu, aby cvičně vypálily pár raket jen tak od boku směr USA? Nebo tyto rakety se stanou hrozbou teprve tehdy, až USA přijdou s další národně osvobozovací akcí a zaútočí jako první? Mě není lhostejná mravní spoluzodpovědnost.

    OdpovědětVymazat
  35. Zdravím pane Strojmír v debatě. Velice správně jste pochopil zásadní problém, raketové základny USA na našem území s výhradně americkou obsluhou. Celý systém obrany, jejímž je diskutovaný radar součástí, sice může do budoucna možná částečně chránit USA a případně, ovšem o tom já velice pochybuji, i EU před nějakým raketovým útokem, ale správně jste pochopil, že ten útok už může být odvetný. Američané svoji doktrínou, kterou se ostatně ani příliš netají, si přivlastňují právo zasáhnout vojenskou silou kdekoliv na světě, bude-li to nezbytně nutné a potřeba a bude-li to v jejich tzv. národním zájmu bez ohledu na názor kohokoliv jiného. A co může být do budoucna jejich národní zájem? Ropa, zemní plyn, uhlí,jiné nerostné zdroje atd. Z historie je dostatečně známé oč se jednalo ve všech válkách. A v tom hrozí podle mne největší nebezpečí, nejen pro nás, ale pro celý svět. Bude-li si totiž kterákoliv mocnost myslet, že její obrana je tak \"neprůstřelná\", že se \"vyplatí\" rozpoutat válečný konflikt i za pomocí nekonvenčních zbraní, je po celé civilizaci. Zatím mne Američani příliš nepřesvědčili, že jejich hurá akce, jakou je nyní např. osvobození, tedy pardon okupace, Iráku jsou promyšlené a mají deklarovaný smysl. Samozřejmě zájmy a cíle amerických ropných těžařských společností jsou ovšem z tohoto pohledu daleko realističtější. Obávám se také, že tyto argumenty, které předkládáte k úvaze panu IKOvi, jsou těmi příslovečnými perlami házenými sviním. Morálka, svoboda, tyto naprosté zbytečnosti pro pana IKa jsou současně pro něj naprosto cizími pojmy. Řekl bych, že jsou mu spíš známá slova kolaborace, vlastizrada, veřejné ohrožení, servilnost, patolízalství a jiné, bohužel také pro náš národ v minulosti nechvalně známá slova. Pokud tady bude radar postaven i proti vůli většiny občanů České republiky, musím konstatovat, že demokracie v této zemi neexistuje a do budoucna budeme jenom tím hadrem o kterého si všichni pouze \"opucují\" boty.

    OdpovědětVymazat
  36. Ta křišťálová koule z které věštíš ty své bláboly o stavu rozpoložení mysli svých protivníků v diskuzi tě opět zklamala. V mém případě to není rozčílení, ale znechucení.

    OdpovědětVymazat
  37. Zial, naozaj sa neda popriet, ze sa obcas mocnejsi kamarati na nas mozu vykaslat. Oni totiz vobec nie su kamarati: pripominam znova Disraeliho, ktory povedal, ze “Anglicko nema ani priatelov, ani nepriatelov, Anglicko ma len svoje zaujmy”. Myslim, si, ze uznanie tohto faktu je najlepsie vychodisko pre politicke ci vojenske rozhodovanie. Vsetko ostatne je vzdy len propaganda. Ak je to v ich zaujme, budu nas branit, ak je to v nasom zaujme, tak ich (napr. v suvislosti so zakladnou) podporime. Nic viac od politiky nemozme chciet.

    Druha vec, ktoru si ale zas musite uvedomit Vy, je, ze sme tu vsetko male a slabe staty; Europa este dlho a dlho nebude stat vojensky na vlastnych nohach, a ked bude, je otazkou, kto bude rozhodovat: ale urcite nie my.

    Preto si myslim, ze ucast na nejakom obrannom projekte nemusi nutne znamenat (aby som pouzil slovnik, co tu v diskusii bol pouzivany) “lezenie do analneho otvoru” ani to nutne neznaci, ze ste niekoho figurkou: ale ako v kazdej hierarchickej organizacii, niekto veli, a niekto poslucha. A nemusim nutne byt ja co veli, aj ked by som si to eventualne prial. Ale ked uznam svoju fakticku situaciu, to este neznaci, ze som figurka. Takisto ako ked ste v zamestnani alebo na skole: zato, ze nie ste riaditelom, tak (pokial je to ako tak rozumna organizacia) nie ste figurkou. A ak ano, je to Vaša chyba.



    Najzaujimavejsi mi pripada ten Vas mravny aspect, a do istej miery je aj opravneny.

    Pravdou je, ze nevieme, ci vobec, a preco budu rakety pouzite. Lenze nemozno na to cakat. Taketo otázky si moze klast clovek, ktorý zije v mieri a relativnom blahobyte. Lenze “vonku” zije 2-4 miliardy vyhladovanych ludi, ktorych hlavnym problemom je prezit, a certa sa staraju o moralku. A este aspon miliarda indoktrinovanych ludi, ktorym nevadi Vas kludne podrezat, ked na to maju prilezitost. Alebo poslat nejaku tu raketku. To, ze sa to nedeje nie je ten, ze nechcu, ale hlavne ze NEMOZU.

    Zatial mame stastie, ze sme daleko od konfliktov. Ale nie to je hlavny dovod, ze sa u nas nic nedeje; hlavny dovod, ze sme vzdy sucastou nejakeho obranneho spolocenstva (ci to bola Varsavska zmluva alebo NATO) a teda, kazdy potencialny agresor vedel, ze nema do cinenia len s nami A takyto obranny system treba priebezne udrziavat a modernizovat; a pod takouto ochranou mozem zvazovat moralne otazky; inac --pri povahe dnesnych konfliktov nemozete cakat, az sa ten konflikt zacne, pretoze to uz je pozde – riskujem, ze v “boji o zivot” urobim moralne omnoho vacsie preslapy. Potencialny agresor musi byt odstraseny…

    Nestaci demonizovat len Americanov, obvinovat ich este aj z toho, ked ajtollahovia poslu rakety. Vsetci na politickej arene su rovnaki – inac by tam neboli – a lisia sa len tym, kto co moze a co nemoze. Mame stastie, ze amici su tymi, kto najviac moze, pretoze -- aspon z pohladu historie – americke okupacie boli “najslusnejsie” (vid Nemecko, Japonsko, Rakusko) – a ostatne, ani oni vsetko nemozu a musia presvedcit (resp. vyhandlovat) svoje kroky s ostatnymi velmocami a so svojou vlastnou verejnostou.

    Takze ano, moralka ano, ale nie na ukor oslabenia vlastnej pozicie.

    Samotnu zakladnu povazujem za odbornu vojensku otazku, a nemyslim, ze sa tu o nej mozeme relevantne bavit v dosledku nasej odbornej nekompetencie a tiez nedostatku informacii.

    OdpovědětVymazat
  38. V poriadku, prenechavam Ta Tvojmu znechuteniu... nad sebou samym:-)

    OdpovědětVymazat
  39. ospravelnujem sa ti za dovetok, to som len neodolal moznosti Ta podpichnut:-) Veta spravne znie: \"V poriadku, prenechavam Ta Tvojmu znechuteniu... \":-)

    OdpovědětVymazat
  40. Ano pochopil jsi posléze správně, ty jsi napsal, že jsi mě rozčílil a já ti odpověděl, že si mě svými názory akorát znechutil, možná za to může ta jazyková bariéra,že to nevyznělo dost jasně. A jestli chceš někoho opíchat najdi si nějakého stejně naladěného přítele.

    OdpovědětVymazat
  41. Pozri si perfektne zhrnute svoje nazory, v podani pani reziserky Chytilovej.... ale nie ze rozbijes zrkadlo:-) Je husty...

    http://www.ct24.cz/vysilani/?id=156171&datum=2007-07-16&porad=

    OdpovědětVymazat