úterý 8. srpna 2006

MDMA Úvahy o povaze Extáze a rady jak jí používat

Pokud není podána ve vysokých dávkách, je Extáze nehalucinogenní látka. Může vyvolat stav hlubokého spříznění tím, že zpřístupní tu část centrálního nervového systému, díky které vyjadřujeme bezvýhradnou lásku, odpuštění a porozumění sobě samým. Když je tato část naší psychiky otevřená, jsou lidé schopní vyjadřovat a vnímat lásku, aniž by něco očekávali, a prožívat přijetí své role v lidském dramatu.

Úvahy o povaze Extáze a rady jak jí používat

     Pokud není podána ve vysokých dávkách, je Extáze nehalucinogenní látka. Může vyvolat stav hlubokého spříznění tím, že zpřístupní tu část centrálního nervového systému, díky které vyjadřujeme bezvýhradnou lásku, odpuštění a porozumění sobě samým. Když je tato část naší psychiky otevřená, jsou lidé schopní vyjadřovat a vnímat lásku, aniž by něco očekávali, a prožívat přijetí své role v lidském dramatu.

     Extáze velice často vyvolává nevyjádřené emoce. Jestliže má člověk v sobě nějaké nevyjádřené negativní emoce, vynoří se tyto pocity jako první. Jestliže zůstávají takové emoce (smutek, zlost, žárlivost atd.) nevyjádřené, vytvářejí stav napětí, který se po nějaké době projeví jako nemoc. Tyto emoce by měly být vyjádřeny. Odevzdejte se. Vnímejte je. Uvolněte své napětí. Když jsou všechny nevyjádřené negativní emoce uvolněny, přicházejí nevyjádřené pozitivní emoce.

     Extáze je na rozdíl od většiny introspektivních psychedelik extrospektivní a komunikační nástroj. Zdá se, že je dobré prožívat a sdílet stav, který přináší, s přáteli. Extáze zvýrazňuje dobré stránky lidí a událostí a má sklon neomezovat běžné lidské funkce. V porovnání s jinými psychedeliky je nesmírně mírná a jemná. Po zážitku je odkrytá informace na rozdíl od ostatních psychedelik snadněji oživena a uplatněna.

     Extáze poskytuje empirický důkaz, jakou sílu má bezvýhradné přijetí pro léčení lidského ducha a lidského těla. To je způsob, jakým byl lidský organismus stvořen, aby pracoval. Vnímejte to. Poznejte to. Učte se tomu. Je to velice jednoduché. Zapamatujte si to.

     Extáze má úzké pásmo účinného dávkování. Je-li jí příliš málo, nemá žádný vliv. Je-li jí hodně, stává se toxickou. Správné dávkování je proto velmi důležité a u každého se nepatrně liší. Typicky dobrou dávkou je spolknout 125 mg (1/8 gramu) na prázdný žaludek. Správný rozsah dávkování je 100-150 mg. Jestliže žaludek není prázdný, žádný účinek se nedostaví. Jestliže se požije vysoká dávka, nebo opakuje-li se zážitek příliš často, mohou se později dostavit bolesti hlavy, křeče a celková vyčerpanost. Doporučuje se počkat nejméně týden mezi jednotlivými sezeními. Devadesát procent zážitku proběhne během prvních šesti hodin. Zbylých deset procent je příjemným způsobem cítit celý další den. Vezměte si za cíl v průběhu vašeho zážitku pít hodně vody. Propláchnutí vašich tkání pomáhá tělu v léčení sama sebe.

Pro maximálně užitečné užití tohoto nástroje

  • Připravte sebe a prostředí, ve kterém bude sezení probíhat (set a setting).
  • Předem se postěte.
  • Naplánujte si naučit se co možná nejvíce.
  • Naplánujte si léčit své tělo.
  • Naplánujte si odpustit. Zejména si naplánujte odpustit sami sobě.
  • Během sezení meditujte.
  • Zkuste napravit co možná nejvíce.
  • Věřte si a odevzdejte se zážitku.

     Extáze přechodně přerušuje programy, které řídí a formují chování. Během tohoto zastavení je možné zvolit si změnu směřování a zamapovat si nový kurs pro budoucí navigaci.

     Je možné zdokonalit výkonnost vašeho centrálního nervového systému a mít většinu času takové zážitky aniž by se MDMA muselo brát.

Zkuste se rozvíjet - Oslavujte život - Vytvářejte mír

     Extáze je cenný nástroj, prosíme, nezneužívejte jí.

Instrukce pro první použití Extáze

     Extáze (MDMA) přináší zlepšení dotykových pocitů jak při dávání tak i při přijímání. Neodfoukne vaší mysl z vašeho těla, ani neoddělí vaše tělo od vaší mysli, ani neomezí funkčnost jednoho či druhého.

     Důležitá slova jsou vcítění, mírnost, něžnost, a radost ze života, těla a mysli.

    1. Buďte v příjemném prostředí (setting)

    2. Odpočinutí

    3. Ve vašem těle by nemělo být žádné jídlo, alkohol ani drogy.

    4. Měli byste mít vedle sebe někoho, kdo se o vás bude starat (manželka/manžel, milý/milá, přítel/přítelkyně).

    5. Spolkněte najednou vše, co jste si naplánovali vzít. Chcete-li, aby látka začala účinkovat rychleji, rozpusťte ji v necelém decilitru piva (hořkost piva pomáhá zastínit hořkou chuť MDMA) a celé to vypijte.

    6. Budete cítit, jak vaším tělem proudí jemné teplo a vaše mysl se stane velice příjemným způsobem bdělá. Neobjeví se nic, co by vás hnalo k nekontrolovatelnému neznámu.

    To je štěstí, bezpečí, klid, svoboda. Vaše tělo vnímá život, proudící vašimi žilami. Vaše mysl je čilá. Namísto nukleárních výbuchů poznáváte rozkvétající smyslnost. Každý pocit a vjem zlepšuje ty další. S velkým úsměvem si všímáte, jak se uvolňují napětí v mysli, těle a duši.

    7. Přibližně po hodině, až si zvyknete na tyto vjemy, se můžete chtít projít a radovat se ze svého okolí, nebo můžete zjistit, že jste dokonale spokojení jednoduše tam, kde jste.

    8. Následující den budete prožívat určitou malátnost. Upřednostňuje se pohlížet na tento stav jako na dokončování zážitku a doporučuje se strávit tuto dobu v přítomnosti svého společníka a hovořit o zkušenosti z předcházejícího dne.

     Nicméně ne každý má dostatek času a někdy tato malátnost vypadá spíše jako únava. Následující kombinace vitamínů, jež jsou dostupné v jakékoliv lékárně, rozptýlí únavu a téměř okamžitě vás osvěží. Vezměte si jí pouze ráno na prázdný žaludek.

    a. 500mg L-Fenylalaninu nebo L-Tyrosinu
    b. 50 až 100mg vitamínu B6
    c. vitamín C

     Extáze také vyčerpává hladiny přenášeče nervových vzruchů serotoninu. Následující kombinace látek vám pomůže rychle obnovit vaše hladiny serotoninu. Vezměte si jí před spaním, jednu až dvě noci po sezení s Extází.

    a. 1000 až 2000mg L-Tryptofanu
    b. 50 až 100mg vitamínu B6
    c. vitamín C
    d. 500mg Niacinu s prodlouženou účinností

Některá nebezpečí a bezpečnostní opatření

     MDMA jako inhibitor MAO může nepříznivě reagovat s některými jídly a léky. NIKDY by jste neměly vzít IMAO společně se selektivním inhibitorem zpětného vychytávání serotoninu, takovým jako je Prozac, nebo s jakýmikoliv antihistaminiky (i volně prodejnými), léky proti nachlazení či syrupy proti kašli. Jestliže pravidelně berete jiné léky, ať už na předpis nebo volně prodejné, prosím, poraďte se se svým lékařem, zda-li nějak nepříznivě nereagují s inhibitory MAO. Nepříznivé reakce s některými léky mohou vést k prudkému vzrůstu krevního tlaku a smrti.

     Také se doporučuje, aby jste se při požití IMAO vyhnuli jídlům, které obsahují aminokyselinu tyramin. Mezi taková jídla patří například sýr, banány, ryby (obzvláště zkažené), sója, boby, čokoláda, káva, avokádo a alkohol. Toto dietní opatření se týká zejména lidí, kteří berou IMAO denně.

http://entheogeny.jinak.cz/mdma.htm

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat