úterý 20. září 2005

Don Juan Matus

"Muž poznání si vybere cestu, jež má srdce, a kráčí po ní. Pak kouká a veselí se, a později zří a ví. Ví, že se jeho život skončí v mžiku oka, ví, že on, stejně jako všichni ostatní, nejde nikam. Ví, protože zří, že nic není důležitější, než cokoliv jiného. Jinými slovy, muž poznání nemá čest ani důstojnost, ani rodinu ani zemi, pouze život, který žije. A tak jediná věc, která ho pojí s ostatními lidmi, je jeho kontrolované bláznovství. Muž poznání se snaží, potí se a supí, a když ho někdo pozoruje, jeví se jako běžný člověk až na to, že bláznovství jeho života je pod kontrolou. Jestliže nic není důležitějšího než cokoliv jiného, muž poznání si vybere jakýkoliv čin a koná ho, jako by mu na něm záleželo. Dík svému kontrolovanému bláznovství říká, že to, co dělá, je důležité. Ale on dobře ví, že to důležité není. Když dokončí své činy, odejde v pokoji, bez lítosti či starostí, zda jeho konání bylo dobré, nebo špatné, zda přineslo výsledky, či ne." Don Juan Matus

3 komentáře:

  1. no moc no total fatal mental hospitall!!juuchuuu! carodejko! icq 490497891..je to silenost co..o co jde? toto je vzkaz pro TEBE!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. :-) tak jsem po roce našel vzkaz od sebe tobě.pořád jsem tady a pořád čekám a mezitím co čekám se raduji jak TO co tvoří v nekonečnu jaksi nějak vše co je.pořád tady a teď tu jsem a vnímám vše.vnímám první pozornost a sbírám energii kde se dá.občas ztratím, ale to je v rámci učení:-) už se na tebe těším i když už jsi dávno se mnou.děkuji děkuji děkuji. s láskou a radostí nechť dále je mnou moc vnímána.kým?

    OdpovědětVymazat
  3. stále. a me nepochopeni je nekonecno lasky projevena nepochopitelnem tajemstvim radosti.

    OdpovědětVymazat