sobota 4. března 2006

Něco málo vtípků..

Bůh se snaží někomu dát přikázání, ale všude ho vyhazují. V Americe, v Evropě... Jde po poušti a vtom potká Mojžíše a říká: "Hej, Žide, nechceš přikázání?" "A za kolik?" "Zadarmo." " Tak to si jich beru deset!"

 

Sedí babička v parku na lavičce a modlí se: "Pane, já už jsem zase nevyšla s důchodem, pošli mi, prosím, nějak stovku." Zaslechne to nějaký mladý muž a říká jí: "Prosím vás, babičko, přece nebudete věřit takovým pověrám, tady máte padesátikorunu a už se nemodlete." Babička chvilku počká, až se onen muž vzdálí a pak říká: "Děkuju Ti Pane. A tu druhou mi prosím, neposílej po takovém neznabohovi."

 

Proč Bůh nemá titul CSc.
1.Má jenom jednu známou publikaci.
2.Ta je v hebrejštině.
3.Nejsou v ní odkazy na další prameny.
4.Nebyla publikována ve známém vědeckém časopise.
5.Mnozí pochybují o tom, že ji napsal osobně.
6.Je nutno přiznat, že je známá po celém světě - ale co dělal potom?
7.Jeho schopnost týmové práce je velmi omezená.
8.Ostatním vědcům se nepodařilo zopakovat jeho experimenty.
9.Nepožádal etickou komisi o souhlas s experimentováním na lidech.
10.Když se mu jeden pokus nevydařil, pokusil se zahladit stopy utopením pokusných objektů.
11.Jedince, kteří se nechovali podle očekávání, vyřadil z pokusného souboru.
12.Nechodil do přednášek - jenom vzkázal studentům, co si mají prostudovat.
13.Nechal za sebe učit svého syna.
14.První dva studenty vyhodil, protože se naučili něco navíc.
15.I když má jen 10 požadavků, většina studentů v praktickém testu propadne.
16.Konzultace poskytuje jen velmi zřídka, a to ještě na vrcholku hory.

 

Jedou tři jeptišky s biskupem v jednom vlakovém kupé a luští stejnou křížovku. Jedna z jeptišek se ptá druhé: "Prosím tě, součást ženského těla na čtyři, začíná P a končí A." Ta druhá odpoví: "No, mohla by to být pata." V tom se probere biskup a zeptá se: "Nemá tu někdo gumu?"

 

Baví se dvě duše v ráji: "Jaká byla poslední věta, kterou jsi slyšel na zemi?" "Byl to hlas mé ženy." "A co říkala?" "Když mě na chvíli pustíš k volantu, budeš úplný anděl."

 

Zemře pan farář a přijde k nebeské bráně. Zatluče na ni. Svatý Petr pootevře a říká: "Musíte chvíli počkat." Tak se tedy posadí na lavici před bránou a čeká. Za chvíli přijde k nebeské bráně autobusák Pepa. Taky zatluče a svatý Petr hned otvírá a říká: "Pojď dál." Teď to však ve faráři zavřelo: "Svatý Petře, jak to, že Pepa může jít hned, a já, osoba posvěcená a zasloužilá, tady musím čekat?" Svatý Petr odpoví: "To máte tak, důstojnosti: Když vy jste v kostele kázal, tak všichni spali. Ale když tady Pepa jel s autobusem, všichni se modlili."

 

Někdy v době okupace, v Polsku, jde věštec kolem skupinky nácků, co zrovna kopou na zemi do Poláka. Pánové, říká jim, nechte toho. Mám takový tušení, že je to budoucí papež. Ha ha, odpoví mu jeden z nich. Jestli tohle je budoucí papež, já budu papež hned po něm!

 

Santa Claus začínal mít pocit, že nestíhá. Čtyři jeho elfové byli nastydlí a tři, co zůstali zdraví, nestačili vyrábět hračky. Navíc paní Santa Clausová oznámila, že přijede na návštěvu maminka, což Santu ještě víc napružilo. Zašel se tedy podívat do stáje, co dělají losové a zjistil, že tři jsou březí a zrovna rodí a dva přeskočili plot a jsou bůh ví kde. Další stres. Začal aspoň nakládat saně, jenže jedna lyžina praskla, pytel hraček spadnul a hračky se vysypaly. Naštvaný Santa se vrátil domů, aby si nalil šálek sidru a do něho zazdil panáka rumu. Když ale otevřel cinkostn , zjistil, že jeden z elfů někam uklidil rum a není co pít. Jak byl naštvaný, Santa upustil šálek a ten se rozprsknul po podlaze v kuchyni na tisíc kusů. Šel tedy pro smeták ale ukázalo se, že myši ožraly jeho chlupatou část... V téhle chvíli u dveří zadrnčel zvonek a vzteklý Santa šel otevřít. Na prahu stál malý andělíček s velkým vánočním stromečkem. Andělíček vesele zvolal: "Šťastné a veselé, Santo! To je dneska hezky, že? Mám pro tebe krásný stromeček. Kam chceš, abych ho postavil?" ...... A tak vznikla hezká tradice andělíčka napíchnutého na špičku vánočního stromečku.

 

Jak opravdu vznikl svět ?

1. Na začátku všeho bylo slovo a ve slově byly dva bajty, a víc nebylo nic.
2. I oddělil Bůh jedničku od nuly, a viděl, že to bylo dobře.
3. Bůh řekl: Budiž data.
4. Bůh řekl: Ať se uloží data na svoje místo. A vynalezl diskety, harddisky a kompaktní disky.
5. A Bůh řekl: Budiž počítače, aby bylo kam strkat diskety, harddisky a kompakty. Stvořil počítače a nazval je hardwarem a oddělil software od hardwaru.
6. Softwaru ještě nebylo, ale Bůh rychle stvořil programy - velké a malé a řekl jim: Jděte a množte se, naplňte celou paměť.
7. Ale unudilo se Bohu samému vytvářet programy a řekl si: Stvořím Programátora k obrazu svému a ať on vládne počítačům, programům a datům. I stvořil Programátora a usadil ho v Počítačovém Centru, aby v něm pracoval. Zavedl Programátora ke stromové struktuře a řekl: V každém adresáři můžeš spouštět programy, jenom z WINDOWS nic nespouštěj sic zemřeš.
8. Bůh řekl: Není dobré, když je Programátor sám, stvořím toho, kdo bude obdivovat Programátorskou práci. Vzal od Programátora kost, ve které nebylo mozku a stvořil To, co bude obdivovat Programátora. I zavedl To za Programátorem. To dostalo jméno Uživatel. A seděli nazí pod nahým DOSem a nestyděli se.
9. Ale Bill byl chytřejší než všechna jiná zvířata, které Bůh stvořil. Bill řekl Uživateli: Určitě řekl Bůh, abyste nespouštěli žádné programy? A řekl Uživatel: V každém adresáři můžeme spouštět programy, ale v adresáři WINDOWS ne, nebo zemřeme. A řekl Bill Uživateli: Jak můžeš o něčem mluvit, když jsi to nevyzkoušel! Ten den, kdy spustíte program z adresáře WINDOWS, budete rovni Bohu, protože jedním tlačítkem myši stvoříte to, co budete chtít. I uviděl Uživatel, že ovoce Windows byly pastvou pro oči a hodně závidění, protože jakékoliv vědomosti byly od této chvíle zbytečné. I nainstaloval Windows na svém počítači. A řekl Programátorovi, že to je dobré. A on si Windows taky nainstaloval.
10. A hned šel Programátor hledat nove drivery. A Bůh se zeptal: Kam jdeš? A on řekl: Jdu hledat nové drivery, protože nejsou v DOSu. A na to Bůh: A kdo ti řekl, že potřebuješ drivery? Nespustil jsi náhodou programy z adresáře WINDOWS? Programátor odpověděl: Uživatel, kterého jsi mi přidělil, si o bjednal programy pro Windows a proto jsem si i já nainstaloval Windows. A řekl Bůh Uživateli: Proč jsi to udělal? Uživatel odpověděl: Bill mě navedl.
11. A řekl Bůh Billovi: Protože jsi to udělal, budeš navěky proklet mezi vší chátrou, divokou zvěří. A bude nepřátelství mezi tebou a Uživatelem, navěky tě bude Uživatel nenávidět, a ty mu budeš prodávat Windows.
12. A Uživateli řekl Bůh: Windows tě velmi zklamou a zničí tvé rezervy sytémových prostředků, budeš muset používat špatné programy, a bez Programátora neudělaš ani ránu.
13. Programátorovi zase: Protože jsi poslechl Uživatele, prokleté ať jsou tvoje počítače, vznikne v nich mnoho chyb a virů, v potu čela budeš stále opravovat své dílo.
14. Odpravil je z Počítačového Centra a vstup zabezpečil heslem.
15. General protection fault.

 

 

 

7 komentářů:

  1. Jeden bohatý muž zemře, přijde do nebe a ptá se, zda se může vrátit na zem pro něco, co tam zapomněl.
    Jeho přání je výjimečně vyhověno. Po návratu na zem začne sbírat všechno zlato za život získal.
    Naskládal si zlaté cihly na krosnu a vrátil se do nebe.
    U vstupní brány se ho anděl ptá, pro co se na zem vracel a on mu pyšně ukazuje své zlato.
    Anděl odpovídá: Ale proč sem do nebe nosíš tyhle dlažební kostky ?
    Bible Zj 21:21 A náměstí toho města je z ryzího zlata jako z průzračného křišťálu.

    OdpovědětVymazat
  2. Chytrý a blbý seděli v čekárně a nudili se. Nebyly tam ani staré časopisy, ani plakáty jak si čistit zuby. Chytrý tedy navrhl: budeme si dávat hádanky. A o peníze, aby to bylo zábavnější, ano? Já jsem chytrý, všechno uhodnu, takže kdybych neuhodl, dám ti stovku. Ty jsi očividně trochu pomalejší v myšlení, takže když neuhodneš, dáš mi korunu. A rovnou začínám: Je to dřevěné, má to čtyři nohy a sedíme na tom. Co je to?

    Blbý chvíli přemýšlí, pak vytáhne korunu a podává ji chytrému se slovy – nevím, tu máš korunu.

    Tak ještě jednu, říká chytrý. Je to dřevěné, má to čtyři nohy a sedíme za tím.

    Nevím, tu máš korunu, reagoval po chvíli blbý.

    Ty jsi opravdu blbý, komentoval chytrý, dávej hádanky raději ty.

    Blbý chvíli uvažoval a pak se zeptal: Je to dřevěné, když to leze nahoru tak to má čtyři nohy, když to leze dolů má to nohy tři. Co je to?

    Chytrý přemýšlel, přemýšlel, ale nic ho nenapadlo a tak překvapen vytáhl stovku a podal ji blbému. To je divné, řekl, tady máš stovku, já to neuhodl. Co je to?

    Nevím, řekl blbý, tady máš korunu.

    OdpovědětVymazat
  3. V čínské restauraci se skupinka lidí obdivovala místním hudebníkům. Najednou začal sólista hrát známou melodii. Všichni tu píseň znali, ale nikdo si nevzpomněl na přesný název. Přivolali tedy číšníka a požádali ho, aby zjistil, co to bylo. Číšník odkráčel a za chvíli se vrátil s triumfem ve tváři a hlasitým šepotem předal informaci: “Housle!”

    OdpovědětVymazat
  4. Jeden dělnický reformátor vzal Mistra s sebou, aby se podíval na výkop, vyhloubený moderním strojem. “Tenhle stroj,” řekl, “vzal práci desítkám lidí. Měli by ho rozbít a postavit do výkopu sto chlapů s lopatami.”

    “Ano,” řekl Mistr, “nebo ještě lépe, tisíc chlapů s čajovými lžičkami.”

    OdpovědětVymazat
  5. Slyšel jsem, že jsi prodal auto.

    No jo.

    Kolik jsi za něj chtěl?

    Sto tisíc.

    Rozumná cena.

    To jo. Ale kdybych věděl, že mi ten chlap nehodlá zaplatit, řekl bych si dvakrát tolik.

    OdpovědětVymazat
  6. Skupině lidí, kteří ho žádali, aby jim vyprávěl o Bohu, Mistr řekl: “To, oč vám jde, je bohužel spíše popovídat si o Bohu, než ho vidět. A vidíte ho takového, jak si myslíte, že vypadá, ne jaký je skutečně. Bůh je zjevný, ne skrytý. Nač řeči? Otevřete oči a vizte.”

    Později dodal: “Vidění je ta nejsnazší věc na světě. Všechno, co potřebujete udělat, je otevřít okenice svých myšlenek o Bohu.”

    OdpovědětVymazat
  7. Kazatel se rozhodl, že z Mistra dostane jednoznačné prohlášení, že věří v Boha.

    “Věříš, že je Bůh?”

    “Samozřejmě že věřím,” řekl Mistr.

    “On stvořil všechno. Věříš tomu?”

    “Ano, ano, Jistěže ano.”

    “A kdo stvořil Boha?”

    “Ty,” řekl Mistr.

    Kazatel užasl. “Myslíš to vážně, že jsem stvořil Boha?”

    “Pokud jde o toho, o kterém neustále přemýšlíš a mluvíš – ano.” řekl Mistr nevzrušeně.

    OdpovědětVymazat