pátek 31. března 2006

Magické kameny

Nejen rostliny a živočichové, ale i kameny jsou živými bytostmi, i když jejich životní projevy jsou námi na venek nezachytitelné. Těmito životními projevy jsou vibrace. Zejména v drahých kamenech, drahých krásou a ušlechtilostí, se v nejvyšší míře koncentruje energie.

 

 Každý z těchto kamenů nám nezyštně poskytne určitý podíl svého vlnění - své energie. Kameny energii nejen vyzařují a transformují, ale také jako rostliny a živočichové reagují na naše pocity, náladu a myšlenky. Dobrým vztahem k nim, láskou a pohlazením, vlídným slovem, posílíme jejich schopnosti, které pak zpětně podpoří naše zdraví. Není od věci též kámen nejprve o jeho energii požádat a následovně mu za ni poděkovat. Nezapomeňte též, že kámen musí být očistěn před svým použitím (a to nejen v případě, že ho používal před námi nekdo jiný, ale také byl-li nově zakoupen nebo nalezen).



ACHÁT
Říká se mu také měsíční kámen. Existuje mnoho různých forem, většinou jsou různobarevné nebo pruhované. Jako amulet pomáhá léčit zrak, žaludeční a střevní potíže, a zmírňuje bolest. Přináší štěstí, přátelství, dlouhověkost a úspěch. Zmírňuje následky kouření a zpomaluje působení jedovatých látek na organismus. Ovlivňuje základní a krční čakru. Je spojován s planetou Měsícem.


MECHOVÝ ACHÁT
Nachází se v řečištích řek s obrázky západu a východu slunce, zvířat a rostlin. Tyto obrázky vznikly při vytváření kamene odrazem skutečných objektů. Tyto kameny jsou nádherné, podporují fantazii a uvolňují napětí a stres.


AKVAMARÍN
Barva je zelená, modrozelená nebo světle modrá, vzácně žlutá. Používá se jako levnější náhražka smaragdu. Odstraňuje strach a stres a rozvíjí odvahu. Ovlivňuje krční čakru a je spojován s planetou Merkur.


AVENTURÍN
Říká se mu také sluneční kámen. Je třpitivý, většinou průhledný, zelené barvy. Povzbuzuje štěstěnu (zvláště tu finanční), pomáhá při očních potížích a onemocněních kůže. Ovlivňuje čakru sakrální, srdeční a solar-plexu.


ALMADIT
Má fialovočervenou barvu, znásobuje životní síly organismu, léčí rány a záněty.


AMAZONIT
Je kropenatý zelený kámen, který starcům navrací rysy mládí, zpružňuje kůži a léčí nervové vyčerpání. Vhodné používat s nefritem.


AMETYST
Je kámen fialové barvy, vhodný pro všechny a nemusí se nosit pořád. Podporuje paměť a dobrou náladu. Odstraňuje strach ze stáří. Je velmi vhodný pro duchovní meditace, podporuje spirituální kvality a ovlivňuje karmu. Doporučuje se při cukrovce, očních potížích a bolestech hlavy. Omezuje růst tukové tkáně. Položený pod polštář vyvolává příjemné sny. Ovlivňuje korunní a čelní čakru. Náleží k planetě Saturn.


BASANIT
Je sametově černý lesklý kámen. Kouzelníci a čarodějnice používají kelímky a paličky z něj zhotovené k roztíráníoxidů kovů a drahokamů při přípravě prášku. Má magnetické účinky na organismus.


BERYL
Jako amulet podporuje duchovní činnost. Harmonizuje sexuální život a pomáhá při ženských nemocech, chřipce, skleróze a rakovině. Používá se jako sedativum při škytavce.


CITRÍN
Je průsvitný, lesklý nafialovělý kámen. Zahání strach a dodává energii starším lidem. Je vhodný při zánětech slepého střeva. Povzbuzuje imunitní systém organismu. Ovlivňuje čakru solar-plexu a sakrální. Uchovávaný v pokladně nebo peněžence pomáhá nahromadit a uchovat bohatství.


DIAMANT
Je symbolem pevnosti, nebojácnosti a ohně. Koupený diamant nikdy nepřináší štěstí, pouze darovaný. V rukou zločince může dokonce popudit proti němu temné síly. Vložený do úst osoby, která koktá, zastavuje koktání. Jako amulet zabraňuje skleróze, odstraňuje sexuální potíže a přitahuje druhé pohlaví. Náleží planetě Venuši.


EPIDOT
Nalézá se v barvách od zelené, přes hnědou až k černé a je tvrdý a neprůhledný. Ve tvaru vejce léčí úzkostlivost a odstraňuje přebytečné tělesné teplo, drží-li se v ruce.


GRANÁT
Červené granáty se používají jako náhražka rubínu. Zastavuje krvácení, povzbuzuje vitalitu a působí jako sexuální stimulátor. Upravuje hormonální a sexuální poruchy a podporuje fantazii. Léčí srdce, krevní oběh, mozek, játra. Zelený granát je vhodný k léčbě rakoviny. Je vhodný pro děti a je přiřazován k planetě Slunci.


FLUORIT
Nalézá se v mnoha barevných odstínech. Používá se v elixírech pro svůj příznivý účinek na kosti a zuby. Uvolňuje negativitu a emoční blokády. Zpomaluje růst rakovinových nádorů. Je vhodný pro meditaci a ovlivňuje čelní čakru.


HYACINT
Je temně rudý kámen. Je spojován s pevninou Lemuria, která zanikla ještě před Atlantidou. Zaklínači jej používají jako ochranu před zlými duchy. Údajně zabraňuje početí, napomáhá potratům a odstraňuje halucinace.


HELIOTROP
Říká se mu také kámen krve. Má zelenou barvu s malými červenými a žlutými skvrnkami. Je krystalem mágů, kteří jej požívali při magických operacích, pomáhá jasnovidcům. Pomáhá při nemocech z ozáření a zastavuje krvácení. Ovlivňuje základní čakru.


HELIOLIT
Podporuje fantazii, mystické schopnosti, a zprostředkovává kontakt s podvědomím. Léčí amnézii, jeho schopnost podtrhuje nefrit.


HEMATIT
Je kovově černý, lesklý kámen. Čarodějnice a mágové jej používají ke kresbě magických kruhů a tajných znaků. Podporuje paměť a astrální projekci. Pomáhá při sexuálních potížích, onemocněních jater, kůže a pohlavních chorobách. Vyvažuje jin-jang, a ovlivňuje krční a základní čakru.


CHRYZOPRAS
Je fosforeskující chalcedon. Je dobrou prevencí proti senilitě, chrání před závislostí a pomluvami, vyrovnává srdeční rytmy.


JASPIS
Vyniká pestrostí barev. Dodává tělu energii a pomáhá při vnějším a vnitřním vnímání. Pomáhá při léčení leukémie, zhoubných nádorů a jako prevence proti nim. Červený jaspis zlepšuje čich, tmavý chrání před zlobou a nenávistí.


JADEIT
Používá se jako náhražka smaragdu. Je kamenem dobrého materiálního zabezpečení. Zabraňuje únavě, prodlužuje život a zabraňuje rozkladu těla po smrti. Léčí ledvinové kameny, ženské nemoci a odstraňuje poruchy plodnosti. Ovlivňuje srdeční a korunní čakru. Náleží planetě Merkur.


JANTAR
Je zkamenělá pryskyřice z období třetihor. Díky své specifické vůni se používá jako povzbuzující prostředek a jako afrodisiakum. Jestliže má tvar zvířete, stimuluje mužnost a plodnost. Používá se při cévních onemocněních, angíně, bolestech hlavy, očí a uší. Nositeli pomáhá dosáhnout sebeovládání.


KARNEOL
Nachází se v odstínech od hnědé přes žlutou až k červené. Utišuje zlobu, vztek a dodává trpělivost a sebedůvěru. Odstraňuje zlý vliv uhrančivého pohledu. Posiluje zrak, pomáhá při vředových onemocněních a nemocech trávicího traktu. Je kamenem harmonie a meditace. Ovlivňuje sakrální čakru a Alter major.


KORÁL
K léčení se používají se korály pěkně tmavě červené barvy. Korálové náhrdelníky se nosí se doporučují proti uřknutí, léčí rány a vředy, osvěžují paměť a odstraňuje nadbytečný tělesný tuk. Je přiřazován k planetě Mars.


KOČIČÍ OKO
Nachází se v mnoha barvách se světelným pruhem napříč kamenem. Nejsilnější účinky má zlatavá varianta. Zvyšuje fyzickou sílu, vitalitu, štěstí a odstraňuje chudobu. Pomáhá při léčení narkomanie. Amulet pěstuje lásku a chrání partnery před nevěrou a vrtochy lásky.


KŘIŠŤÁL
Je nejunivezálnější ze všech krystalů, zesiluje jejich účinky a je důležitý při meditaci. Pomáhá při srdečních nemocech, leukémii, střevních a vředových onemocněních a proti ozáření. Uvolňuje blokády, ochraňuje a dodává energii. Ovlivňuje korunní čakru a ostatní pročisťuje.


LAPIS LAZULI
Má barvu krku páva. Chrání proti duchům temnot. Léčí hemeroidy, žloutenku, cukrovku a nespavost. Posiluje imunitní systém, neutralizuje jedovaté látky v těle a pomáhá při rakovinách tkání. Odstraňuje depresi a stesk. Je doporučován pro meditaci, mantrická cvičení a telepatii. Ovlivňuje čelní a krční čakru.


MARKAZIT
Připomíná mosaz, ale může být i bílý. Používá se při žloutence, cukrovce, otravách, červech, suché kůži a nespavosti. Posiluje bílé a červené krvinky. Je používán i jako afrodisiakum.


MALACHIT
Odstraňuje škodlivé látky z těla a omezuje růst tukové tkáně. Je doporučován při očních, ledvinových, vředových a srdečních onemocněních. Pomáhá ovládnout výbušnost, překonávat starosti a dosáhnout úspěchu. Je ideální pro děti, protože je chrání před pády a zvyšuje odolnost vůči infekčním nemocím. Je vhodný pro meditaci a ovlivňuje čakru solar-plexu a srdeční.


METEORIT A VLTAVÍN
Pomáhají při astrálních praktikách, telepatických přenosech a koncentrují kosmickou sílu. Používají se při chudokrevnosti a těžších chřipkách.


ONYX
Nošený na krku nebo v ruce podporuje dobré zdraví a štěstí, a vyhání přízraky a smutek. Dodává tělu sexuální energii.


OPÁL
Je většinou bezbarvý, bílý, nažloutlý až načervenalý. Předpokládá se, že maximální aktivita opálu je v říjnu. Léčí nemoci srdce, očí, a nervů. Probouzí dar jasnovidectví.


OLIVÍN
Nalézá se v různých barevných odstínech. Jako amulet přináší štěstí a úspěch v podnikání. Zvyšuje snášenlivost, pocity lásky, sexuální potenci a touhu a zlepšuje manželské vztahy. Používá se při škytavce, ženských nemocech a potížích, léčí rány způsobené kousnutím a odstraňuje toxické látky z těla. V náhrdelníku u žen udržuje pevnost a pěkný tvar poprsí.


PERLA
Majiteli daruje štěstí, inteligenci, moudrost, vitalitu a dlouhý život. Dodává energii z Měsíce. Zlepšuje zrak, léčí srdce, a schizofrenii.


RUBÍN
Nachází se ve všech odstínech červené. Je to velmi silný kámen a člověk by měl být opatrný při jeho nošení. Povzbuzuje k velkým činům, přináší úspěch, lásku a štěstí. Léčí krevní oběh, srdce, horečku, cukrovku a fóbie. U žen léčí neplodnost. Průzračně červený rubín chrání před nižšími duchy a zlovolnými kouzly. Náleží planetě Slunce.


RŮŽENÍN
Ano, je zbarven do růžova. Je symbolem lásky a krásy a také je dodává. Doporučuje se při rekonvalescenci a odstraňuje škodlivé látky a přebytečné tekutiny z těla. Je velmi vhodný pro děti. Ovlivňuje čakry solar-plexu, základní a srdeční.


SERPENTIN
Je žáruvzdorný a některé odrůdy fosforeskují. Léčí žaludek, krevní tlak, a zvracení. V minulosti se věřilo, že jed v nádobě ze serpentinu ztrácí svůj smrtící účinek.


SPINEL
Nachází se v mnoha odstínech červené, hnědé, zelené, modré. Léčí všeobecnou slabost a mužskou neplodnost. Prodlužuje život.


SMARAGD
Je drahokam zelené barvy. Podporuje rozum, neutralizuje jedy, chrání před lží a nenávistí, normalizuje spánek, prodlužuje život. Léčí oči, epilepsii, horečku, astma, cukrovku a navrací z hlubokého bezvědomí. Je účinný proti hadímu uštknutí. Přitahuje energii z kosmu, omlazuje, zvyšuje chuť k jídlu a zvětšuje fyzickou krásu. Náleží k Merkuru a ovlivňuje srdeční čakru.


MODRÝ SAFÍR
Tento modrý mystický kámen chrání před před zradou a strachem, ochlazuje vášeň, a upevňuje věrnost. Léčí horečku, hemeroidy a zánět kloubů. Je vhodný při ztrátě paměti, hysterii, pomatenosti, plešatosti, kožních potížích, revmatismu, srdečních potížích a nechutenství. Indigově modrý safír ovlivňuje čelní čakru. Náleží planetě Saturn.


ŽLUTÝ SAFÍR
Nachází se ve všech druzích žluté a oranžové. Léčí krevní potíže, žloutenku, zácpu, kašel, nachlazení, krvácení z nosu, mrtvici, nádory, hubí červy a poskytuje sílu. Náleží k planetě Jupiteru.


AUSTRALSKÉ SAFÍRY
Mají schopnost měnit barvu. Jako amulet zvyšují moudrost, mravnost, odvahu, přitahují přátele a odrazují nepřátele. Doporučují se k léčbě epilepsie a srdce.


SERDOLIK
Je mírně radioaktivní kámen. Probouzí city a vášně, zlepšuje náladu. Jako amulet zlepšuje krevní obraz, reguluje menstruaci.


SODALIT
Je temněmodré až fialové barvy. Dodává odvahu, odbourává strach z nemoci, napomáhá dobrému spánku a harmonizuje vědomí s podvědomím. Odstraňuje toxické látky z těla, posiluje imunologický systém, zlepšuje fyzickou vytrvalost a uvádí metabolismus do rovnováhy.


TYGŘÍ OKO
Jako amulet chrání před očními nemocemi, podporuje optimismus, soustředění a zdraví. Ovlivňuje základní a sakrální čakru.


TOPAS
Pravý topas je vzácný kámen. Léčí nervové poruchy, zvýrazňuje krásu, přináší uznání, podporuje fantazii, zmírňuje astmatické potíže a stimuluje rychlé reakce.


TURMALÍN
Nachází se v široké barevné škále. Tento kámen nemá nikdy nepříznivý účinek, může být používán kýmkoliv a působí ve prospěch svého nositele. Odstrňuje stres, zlost, sexuální potíže, pohlcuje nepříznivé vibrace. Zvyšuje soustředění inteligenci, bystrost a schopnost učit se. Léčí neplodnost, cukrovku, kapavku, horečku, chudokrevnost, zánět spojivek, potíže s potencí a ženské potíže, zvyšuje imunitu, upravuje srdeční činnost a zajišťuje dlouhověkkost. Zelený turmalín pohlcuje nadbytečnou energii, proto se může nosit jen do 35 let života. Nejvhodnější je černý turmalín (rom jiného udržuje mládí), měl by být vsazen do stříbra. Růžový se zeleným okrajem ovlivňuje srdeční čakru. Je spojován s planetou Merkur.


TYRKYS
Je nutné ho chránit před vodou, teplem a sluncem. Ochraňuje před jedy, toxiny, nehodami, uhrančivým pohledem, negativní energií, ale jen je-li darován z lásky. Přináší úspěch, štěstí a dostatek. Léčí oční potíže, bolesti hlavy, zánět kloubů, a nemoci získané od zvířat. Pročišťuje čakry, ovlivňuje krční čakru a náleží planetě Kétu.


ZIRKON
Přináší úspěch, majetek, úctu, moudrost, podporuje chuť k jídlu, ochraňuje před nepřáteli a léčí nervozitu a sebevražedné úmysly.

3 komentáře:

  1. ACHÁT
    Říká se mu také měsíční kámen...KDE NA TO CHODIS ?? měsíční kámen bol vzdi LABRADORIT.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě zarazilo, že achát, ale i labradorit, v knize Léčivá moc drahých kamenů i v jiných knihách je měsíční kámen pod jiným názvem nazýván adulár.

    OdpovědětVymazat
  3. mesicni kamen je pribuzny labradoritu a slunecniho kamene. osobne bych korespondence videl na mesic, jupiter a slunce.

    OdpovědětVymazat